’t Dijkhuis

't DijkhuisSinds 1973 is 't Dijkhuis het kerkelijk centrum van de Hervormde Gemeente te Giessen in Noord-Brabant. Giessen is een dorp in de gemeente Woudrichem behorend tot het Land van Altena.

 

Het Land van Altena is een historische landstreek en voormalige heerlijkheid in het noorden van Noord-Brabant. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Afgedamde Maas en de Boven-Merwede, in het westen door de Biesbosch en in het zuiden door de Bergsche Maas en in het zuidoosten door het Land van Heusden. 

 

Aanvankelijk was het centrum gehuisvest in het voormalige gemeentehuis van Giessen aan de Maasdijk. Deze wat onpraktische situatie kon niet worden opgelost omdat geen toestemming werd gegeven om aan de kerk een aanbouw te maken. Toen naast de kerk bouwgrond beschikbaar kwam door de verhuizing van een touringcarbedrijf kon de kerkelijke gemeente plannen ontwikkelen voor een nieuw centrum bij de kerk.

 

Na jaren van voorbereiding gaat in oktober 2007 de bouw van start voor het nieuwe Dijkhuis. Op 9 november 2007 werd de grond overgedragen en drie dagen later gestart met het slopen van de opstallen. Na een aantal procedures kon op 15 maart 2008 de 1e paal worden geslagen.

 

't DijkhuisHet gebouw, ontworpen door architect Anne Duizer, is praktisch ingericht met vier zalen beneden en twee boven. Er is een stoellift en een mindervalidetoilet in het gebouw aanwezig. Het gebouw, dat vanaf nu gevestigd is aan de Kerkstraat 4, draagt dezelfde naam als de vroegere locatie aan de Maasdijk (’t Dijkhuis).

 

Bestuur

't Dijkhuis is het kerkelijk centrum van de Hervormde Gemeente te Giessen, Noord Brabant. Sinds 1988 is het centrum ondergebracht in een stichting met de gelijknamige naam. De stichting wordt bestuurd door een bestuur van zeven leden, die allen behoren tot de Hervormde Gemeente te Giessen.


Het bestuur van de stichting bestaat momenteel uit: 

Arjan van Vugt voorzitter
Willeke de Ruiter - Schuitemaker secretaris
Govert Copier penningmeester
Hans Vervoorn  
John van Straaten CvK
Pierre de Graaff diakonie
Susanne Pulle - de Ruiter  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beheerders:

Coeno en Anja van Tilburg 06-50563248

Ons adres

't Dijkhuis
Kerkstraat 4
4283JC Giessen
T 06-50563248

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.